Aarsleff vinder fjernvarmekontrakt i Nordsjælland til en værdi af 2 milliarder

Per Aarsleff skal stå for udbygningen af fjernvarmenettet i kommunerne Furesø, Egedal og Frederikssund.
Kontrakten er en del af etape 1 i Varmeplan 2030 og giver boligejere mulighed for at udfase og erstatte deres olie- og gasfyr med mere bæredygtig fjernvarme. | Foto: Finn Frandsen
Kontrakten er en del af etape 1 i Varmeplan 2030 og giver boligejere mulighed for at udfase og erstatte deres olie- og gasfyr med mere bæredygtig fjernvarme. | Foto: Finn Frandsen
AF MARKETWIRE

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har vundet en kontrakt med Vestforbrænding på udbygning af fjernvarmenettet i kommunerne Furesø, Egedal og Frederikssund til en samlet kontraktsum på 2 mia. kr.

Det fremgår af en meddelelse mandag eftermiddag fra Aarsleff, der pointerer, at tildelingen er afhængig af godkendelsen fra bestyrelsen i Vestforbrænding.

Kontrakten er en del af etape 1 i Varmeplan 2030 og giver boligejere mulighed for at udfase og erstatte deres olie- og gasfyr med mere bæredygtig fjernvarme.

Det er en totalentreprisekontrakt, og Aarsleff skal således både projektere og udføre de knap 75 kilometer hoved- og distributionsledninger, som dels skal graves ned i industrikvarteret i Frederikssund Kommune, men ellers primært på villavejene i Furesø og Frederikssund, hvor knap 3.400 boligejere snart kan konvertere til fjernvarme.

Projekteringsarbejderne begynder i oktober, og til april næste år begynder udførelsen, som vil løbe frem til december 2028, skriver Aarsleff, der pointerer, at kontrakten ikke ændrer på forventningerne til 2022/23.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også