Klimavenlige brændstoffer trækker Novozymes-regnskab op

Bioenergi er den store solstrålehistorie i Novozymes’ halvårsregnskab. Overskuddet falder en smule.
Foto: Pr/novozymes
Foto: Pr/novozymes
af ritzau

Efterspørgslen efter biodiesel og andre klimavenlige brændstoffer pynter gevaldigt i det halvårsregnskab, som Novozymes har offentliggjort onsdag.

Selskabet opnåede en beskeden organisk vækst på tre procent i årets første seks måneder, og det skyldes ikke mindst bioenergi-divisionen, som solgte 27 procent mere end i samme periode sidste år.

Novozymes producerer blandt andet enzymer, der hjælper til at omsætte biomasse til brændstoffer, og specielt i Nordamerika har efterspørgslen været høj.

Derimod er salget af enzymer til fødevaresektoren og til landbruget gået tilbage i årets første seks måneder.

Samlet set falder overskuddet efter skat fra 1,7 milliarder kroner i første halvår 2022 til 1,4 milliarder kroner i samme periode i år.

Administrerende direktør Ester Baiget hæfter sig i den forbindelse netop ved, at Novozymes i kraft af sin brede produktportefølje er mere robust, hvis en eller to divisioner ikke performer som ventet.

Hun og den øvrige ledelse sænker i forbindelse med regnskabet vækstforventningerne en smule, så man nu forventer en vækst på mellem 4 og 6 procent, hvor gabet før hed 4 til 7 procent.

Nozozymes forbereder sig derudover på at fusionere med en anden dansk ingrediensproducent, Chr. Hansen, efter opkøbet, der blev annonceret i december sidste år.

Forventningen er, at man kan tage hul på processen i fjerde kvartal i år, men der mangler fortsat godkendelser fra konkurrencemyndighederne i blandt andet EU.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også