Green Hydrogen Systems-chef: Finansiering på plads til og med 2025 - tre områder i fokus

Den rejste kapital skal primært anvendes til at forbedre selskabets forskning og udvikling, til en opskalering af produktionskapaciteten og til at udvide organisationen.
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged
AF MARKETWIRE

Green Hydrogen Systems har med gennemførslen af sin aktieemission sikret sig den fornødne ro og fleksibilitet til at eksekvere sin mellemlange strategi.

Selskabet, der producerer elektrolyseanlæg, er med den gennemførte kapitalrejsning nu polstret frem mod 2025.

Den rejste kapital skal primært anvendes til at forbedre selskabets forskning og udvikling, til en opskalering af produktionskapaciteten og til at udvide organisationen.

Det fortæller Sebastian Koks Andreassen til MarketWire.

Den netop gennemførte aktieemission sikrede et bruttoprovenu på 469 mio. kr. Dertil har A.P. Møller Holding og ATP stillet en lånefacilitet på samlet 250 mio. kr. til rådighed til en årlig oprullende rente på 15 pct.

Lånet løber som udgangspunkt over tre år.

Fratrukket rådgivningsomkostningerne er der i alt tale om et beløb på 679 mio. kr., som selskabet vil have til rådighed inden for de næste dage.

Green Hydrogen Systems har tidligere meddelt, at en ny kapitalrejsning er ventet efter 2025. Om det vil ske gennem endnu en aktieemission er endnu for tidligt at sige.

”Det er for tidligt at sige, hvordan vi vil rejse penge på det tidspunkt. Det, vi har meldt ud i vores mellemlange mål for 2026, er, at vi forventer et positivt resultat på driften, EBITDA, og det betaler jo ikke på kapitalinvesteringerne, så vi skal ud at finde midler til at kunne dække os ind, til vi selv får frie pengestrømme,” siger topchefen.

Den samlede rejste nettokapital lander lidt højere end de 600 mio., som Green Hydrogen Systems i første omgang havde meldt ud.

”Vi kommer ind en lille smule højere, og det vil give os yderligere polstring. Det svarer rigtig godt til det beløb, vi havde sat os for i starten,” fortæller Sebastian Koks Andreassen.

Opbakningen til aktieemissionen har været bredt fordelt på både private og institutionelle investorer. Den nærmere fordeling kommenteres ikke.

I alt er der udstedt 104,3 mio. nye aktier, der bliver bliver optaget til handel på børsen i København 10. juli, fortæller Green Hydrogen Systems’ administrerende direktør.

Tre primære områder

Med den succesfulde kapitalrejsning bag sig har Green Hydrogen Systems nu ro til at fokusere på at udvikle og forbedre sin forretning.

Her vil elektrolyseanlægproducenten særligt koncentrere sig om tre områder.

”Det vil være til fortsatte investeringer i tre primære områder: Vores R&D - vores udvikling for at gøre vores produkter endnu bedre, mere effektivt og mere modne. Det vil fortsat være en mindre del til opskalering af vores produktionskapacitet, hvor vi jo har udvidet fabrikken, men der fortsat skal bruges midler til at automatisere og robotisere,” siger Sebastian Koks Andreassen og fortsætter:

”Så vil det være midler i vores organisation og i al væsentlighed i vores kommercielle område, hvor vi skal opbygge en endnu stærkere salgsforce, fordi vi skal sælge de her produkter nu, og til etableringen af vores fremadrettede serviceorganisation.”

På udviklingssiden vil selskabet blandt andet arbejde på at færdigudvikle og kommercialisere sin X-serien af sine elektrolyseanlæg, har Green Hydrogen Systems tidligere oplyst.

Solgte ud af tegningsretter

Selv valgte Sebastian Koks Andreassen 20. juni at sælge ud af mere end 1,3 mio. af sine tegningsretter.

”Jeg har disponeret som privatperson i forbindelse med den her tegningsemission.”

”Jeg har en betydelig mængde aktier i selskabet på omkring 268.000-270.000 aktier, og det har jeg set som en passende eksponering i en spændende virksomhed,” lyder forklaringen til MarketWire.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også