Politiker vil have fagfolk i bestyrelsen for fynsk forsyningsselskab

Tidligere har den nyvalgte bestyrelse i Silkeborg Forsyning fået kritik for ikke at vide nok om vand og spildevand.
Sagen om rod i Fjernvarme Fyns arbejdsklausuler ser ikke køn ud for selskabets bestyrelse, mener Venstres politiske ordfører Araz Kahn. | Foto: Pr / Fjernvarme Fyn
Sagen om rod i Fjernvarme Fyns arbejdsklausuler ser ikke køn ud for selskabets bestyrelse, mener Venstres politiske ordfører Araz Kahn. | Foto: Pr / Fjernvarme Fyn

Det er ikke en god ide med byrådspolitikere uden faglig indsigt i kommunalt ejet forsyningsselskab. 

Det siger Araz Kahn (V), medlem af kommunalbestyrelsen i Odense Kommune til TV 2 Fyn

Udmeldingen kommer på baggrund af en sag i Fjernvarme Fyn, der er ejet af Odense og Faaborg-Midtfyns kommuner og har tre byrådsmedlemmer i bestyrelsen samt et tidligere byrådsmedlem, hvor utilstrækkelige arbejdsklausuler har ført til underbetaling af ansatte.

Dette mener Araz Kahn altså, der skyldes, at bestyrelsen i Fjernvarme Fyn ikke består af fagfolk, men styres af byrådspolitikere.

”Det skaber jo en form for politikerlede, at vi hen over en valgnat skal stå og fordele bestyrelsesposter afhængig af, hvordan kabalen kan gå op. Hvis vi kigger på Fjernvarme Fyn og på de tunge bestyrelsesposter, så mener jeg ikke, at hverken formand eller næstformand, har den faglige indsigt, som man i andre virksomheder går op i. Jeg kunne ikke forestille mig, at man i medicinalbranchen ville sammensætte bestyrelser på samme vis,” siger han til mediet. 

Tidligere i juni var Tommy Nielsen, der er forbrugervalgt bestyrelsesmedlem i Silkeborg Forsyning gennem datterselskabet Silkeborg Vand og Silkeborg Spildevand, ude og sige, at den nyvalgte bestyrelse i Silkeborg Forsyning ikke vidste nok om vand og spildevand.

For selvom ejeren, Silkeborg Kommune, har forsøgt at få ”juridiske og økonomiske kompetencer, rådgivningskompetencer og faglige kompetencer indenfor én eller flere af forsyningsvirksomhederne,” så mener Tommy Nielsen, at den nye bestyrelse mangler kompetencer på vandområdet.

”Man har slået på tromme for at sige, at man vil have en professionel bestyrelse. Men så er jeg ked af at sige, at jeg uanset hvor god man er til tal, så tror jeg ikke, at man kan byde ind med særlig meget brancheerfaring,” sagde han til CleantechWatchs søstermedie EnergiWatch

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter