Europæiske miljøministre vil sænke moms på cirkulære produkter

Sidste år gik finansministrene imod brugen af variable momssatser baseret på miljøpræstationer, idet de mente, at det ikke var et effektivt værktøj.
Flere lande argumenterer for at nedbringe momsen på genanvendte eller genanvendelige produkter. | Foto: Miriam Dalsgaard
Flere lande argumenterer for at nedbringe momsen på genanvendte eller genanvendelige produkter. | Foto: Miriam Dalsgaard

På initiativ af den tjekkiske minister, Petr Hladík, har de europæiske miljøministre drøftet muligheden for at indføre en reduceret moms for genanvendte eller genanvendelige produkter på miljørådet i Luxembourg.

Det skriver det internationale medie Agence Europe

Slovakiet, Cypern, Østrig, Bulgarien, Belgien og Europa-Kommissionen er for. 

”I EU har vi ikke nok råvarer eller basale ressourcer, så vi kan ikke bare bruge dem én gang og så smide dem ud; det er meget dårligt for vores planet og for vores CO2-fodaftryk”, siger Petr Hladík til mediet og tilføjer, at moms efter hans opfattelse er et af de økonomiske redskaber, der kunne bruges til dette formål. 

Forslaget er dog stik imod skatterammen, som ikke tillader dette, og strider desuden imod, at EU-rådet ved vedtagelsen af en reform sidste år gik finansministrene ud imod brugen af variable momssatser baseret på miljøpræstationer, idet de mente, at det ikke var et effektivt værktøj.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også