Danmarks største leverandør af overskudsvarme er tilbage i normal drift

Crossbridge Energy er efter tre måneder for nedsat kraft igen oppe på 100 procents ydeevne. Det betyder også, at leveringen af overskudsvarme til fjernvarmekunder er tilbage på normalt niveau. 
Crossbridge Energy i Fredericia er igen tilbage på 100 procents kapacitet. | Foto: Pr / Drivkraft Danmark
Crossbridge Energy i Fredericia er igen tilbage på 100 procents kapacitet. | Foto: Pr / Drivkraft Danmark

Crossbridge Energy-raffinaderiet i Fredericia er efter tre måneder for nedsat kraft tilbage i normal produktion. Det betyder også, at Danmarks største leverandør af overskudsvarme til fjernvarme er oppe på 100 procent igen. Det skriver Crossbridge Energy i en pressemeddelelse.

Raffinaderiet, der leverer, hvad der svarer til flere end 23.000 husstandes årlige fjernvarmeforbrug eller 25 procent af fjervarmeforbruget i Trekanstområdet, blev 17. december ramt af en brand i det såkaldte TGU-anlæg (Thermal Gasoil Unit). TGU-anlægget opgraderer ifølge raffinaderiet noget af det tykkeste produkt fra raffinaderi-processen til diesel.

Branden blev hurtigt slukket, men anlægget beskrives af Crossbridge Energy som forholdsvis centralt og som så kompliceret, at det har været en længere proces, som har involveret adskillige underleverandører, at få det op at køre igen. 

Mens reparationsarbejdet har stået på, har anlægget opereret på 80 procent, men nu er produktionen tilbage på 100 procent, skriver virksomheden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også