Varmepumpeproducenten Thermonova får nye ejere

Den nye ejer sikrer Thermonova finansiering til at kunne udvide produktionskapaciteten væsentligt, lyder det. 
Foto: Thermonova
Foto: Thermonova
AF MARKETWIRE

Klima- og energivirksomheden Solar overtager aktiemajoriteten i den danske varmepumpeproducent Thermonova for op til 174 mio. kr.

Ifølge aftalen betaler Solar her og nu 164 mio kr. for en aktiepost på 51 pct. Desuden er der aftalt en variabel betaling på op til ekstra 10 mio. kr.

Solar køber 42,5 pct. af den eksisterende aktiekapital i Thermonova og tegner som led i aftalen også nyudstedte aktier for 50 mio. kr. Samlet når Solar dermed en ejerandel på 51 pct.

- Med opkøbet af ThermoNova styrker vi ikke kun vores strategiske fokusområde Klima & Energi, men vi kommer også ind på et marked med et stort potentiale inden for industrisegmentet såvel som vores mange installatørkunder, der specialiserer sig inden for grønne løsninger, siger administrerende direktør Jens Andersen.

Thermonova producerer store varmepumper til kommercielt brug og fik i 2022 et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 19 mio. kr.

Med udstedelsen af nye aktier vil Thermonova ifølge Solar sikre sig den nødvendige finansiering til at kunne udvide produktionskapaciteten væsentligt.

Opkøbet ændrer ikke på Solars forventninger til 2023.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også