CleantechWatch

Rockwool-konkurrent lander salg tæt på det ventede

Isoleringskoncernen Saint-Gobain, der blandt andet konkurrerer med Rockwool, leverer en organisk vækst på over 13 pct. i tredje kvartal.

Foto: Gilles Trillard/Saint-Gobain

Den franske byggematerialeproducent Saint-Gobain, som er konkurrent til Rockwool inden for isolering, har leveret salgstal på linje med det ventede i tredje kvartal med kommentarer om en robust renoveringsaktivitet i Europa, mens nybyggeriet er bremset op.

Salget er i tredje kvartal steget med 20 pct. til 12,92 mia. euro, hvilket er på linje med analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 12,95 mia. euro. Den organiske vækst blev i kvartalet på 13,4 pct., viser handelsopdateringen for tredje kvartal, der landede torsdag efter lukketid.

Som følge af stigende inflation forventer Saint-Gobain nu, at selskabets energi- og råvareomkostninger vil stige med lidt over 3 mia. euro i 2022 sammenlignet med 2021. Denne inflation vedrører råvarer, fragt og energi, især i Europa, skriver Saint-Gobain.

For Saint-Gobains vigtigste gasforbrugende fremstillingsvirksomheder i Europa har koncernen gjort hurtige fremskridt med at udrulle kontinuitetsplaner og sikre fleksibiliteten i produktionen til at operere med mindre eller alternativ energi.

Inden for isoleringsproduktion har mere end halvdelen af selskabets 25 fabrikker i Europa en el-drevet ovn, og der foretages yderligere investeringer i alternativ energi, skriver Saint-Gobain i handelsopdateringen for tredje kvartal.

For fjerde kvartal venter Saint-Gobain en modstandsdygtighed i renoveringsaktiviteten i Europa, mens nybyggeriet ventes at bremse op.

Saint-Gobain henter ny landechef for Danmark i egne geledder

Saint-Gobain forfremmer dansk direktør til chef for hele Norden og Baltikum

Mere fra CleantechWatch

Dansk vandrenser spår fremgang efter stille år

Much More Water, der producerer mobile vandrensere til militær og beredskab, har haft et par år med lav afsætning. Men salgsdirektør ser ind en fremtid med mere salgsaktivitet i virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs