Bactiquant lander historisk stor ordre

Vandteknologivirksomheden har vundet den største aftale i virksomhedens historie med en unavngiven medicinalvirksomhed og håber nu, at det kan blive springbrættet til et nyt globalt marked.
Foto: Bactiquant
Foto: Bactiquant

Vandteknologivirksomheden Bactiquant har skrevet under på en historisk stor ordre med en unavngiven dansk medicinalvirksomhed om leveringen af i alt 24 test-robotter til overvågning af drikkevandet.

Det oplyser børsnoterede Bactiquant i en meddelelse onsdag morgen.

Vandteknologivirksomheden vil ikke oplyse den eksakte værdi af ordren, men den er ”uden sidestykke Bactiquants største,” lyder det i meddelelsen.

Samtidig giver aftalen med medicinalselskabet ifølge bestyrelsesformand Henrik Enegaard Skaanderup adgang til et nyt globalt kundesegment for vandteknologivirksomheden.

”Alle søger teknologi til overvågning af vandkvalitet, og når en markedsledende virksomhed giver Bactiquant denne mulighed, så vil andre medicinalvirksomheder nok også være tilbøjelige til at give vores teknologi en chance,” lyder det fra formanden.

Ordren lander efter en ifølge Bactiquant ”gennemgribende” testperiode hos medicinalvirksomheden, der gennem året har testet fire af robotterne, der kan overvåge bakterieniveauet i vandprøver i blandt andet industri, produktion og vandværker.

Meddelelsen fra Bactiquant nævner ikke det pågældende medicinalselskab ved navn, men af et halvårsregnskab fra virksomheden fremgår det, at Novo Nordisk i årets første halvdel af 2022 købte fire robotter af vandteknologivirksomheden.

Hvorvidt der er tale om samme selskab, ønsker vandteknologivirksomheden ikke at oplyse.

Et kvantespring for teknologien

Bactiquants teknologi adskiller sig fra de mere traditionelle og langsommelige målemetoder ved automatisk at tage vandprøver, analysere prøverne for indholdet af bakterier og herefter sende resultaterne digitalt til kundens produktionsovervågning.

At få den teknologi ind i medicinalindustrien er ifølge adm. direktør i Bactiquant, Morten Miller, et kvantespring ind i en stor og global branche, hvor vandkvalitet er ”livsvigtig og afgørende for effektivitet og gennemsigtighed i produktionen.”

”Vores teknologi spiller direkte ind i et behov for at kunne måle bakteriebelastninger hurtigt og effektivt i en verden, hvor kravene til industri og vandforsyninger fordrer en bedre og mere rationel overvågning af vandkvaliteten,” siger den adm. direktør.

Den adm. direktørs håb er nu, at Bactiquants teknologi med ordren kan blive den nye ”state of the art”-teknologi i medicinalindustriens overvågning af mikrobiel vandkvalitet, lyder det videre.

For Morten Miller er nyheden også en personlig milepæl, fortæller han. Gennem fire årtier af sin karriere har han nu oplevet et skift i den internationale forståelse af vands betydning for en mere bæredygtig fremtid, og det understreger ordren.

”Jeg er utrolig stolt af, at Bactiquant i dag kan levere teknologi til et af verdens førende medicinalselskabers moderne produktionsanlæg. Vi arbejder hver dag på at perfektionisere vores teknologi, så den kan blive til gavn for alle, der arbejder seriøst med at forbedre håndteringen af vores vandressourcer,” siger Morten Miller.

Genudpeget Bactiquant-direktør: ”Vi er blevet klogere”

Medstifter bliver igen permanent øverstechef i Bactiquant

Bactiquant åbner døren til milliard-marked i Mellemøsten med ny aftale

Bactiquant viser vækst i omsætning i første halvår

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også