Shark Solutions skruer op for udlandssats med millionindsprøjtning

Trods et kapitalmarked, der er ”frosset til”, er det lykkedes genanvenderen Shark Solutions at sikre sig en millioninvestering, der nu skal være med til at skrue op for produktionen i både Belgien og USA.
Jens Holmegaard, der er adm. direktør i Shark Solutions, kalder investeringen fra Axa Investment Management Alts en blåstempling af virksomheden. | Foto: Shark Solutions/PR
Jens Holmegaard, der er adm. direktør i Shark Solutions, kalder investeringen fra Axa Investment Management Alts en blåstempling af virksomheden. | Foto: Shark Solutions/PR

Kapacitetsudvidelse i Europa og USA og flere hænder.

Det er, hvad genanvenderen af ituslåede bilruder Shark Solutions skal bruge sin kapitalindsprøjtning ledet af den franske kapitalforvalter Axa Investment Management Alts på knap 150 mio. kr. til.

”Til at begynde med skal vi mere end fordoble vores hovedfabrik i Belgien, og dernæst skal den i Georgia, USA, udvides. Vi skal have udbygget vores produktlinjer, hvor vi kommer til at satse stort på vores vandbaserede binder,” siger Jens Holmegaard, der er adm. direktør i Shark Solutions.

I Europa producerer virksomheden allerede binderen, som den fremstiller ud af polyvinylbutyral (PVB, red.) fra laminatet i ituslåede bilruder. Produktet er ifølge Jens Holmegaard bæredygtigt, da det er genanvendt, og kan konkurrere prismæssigt med konventionelle produkter.

Foto: Avient /PR
Foto: Avient /PR

Shark Solutions vil derudover investere i endnu en ny amerikansk fabrik, som denne gang skal ligge i det østlige Pennsylvania, hvor det logistisk giver god mening.

”Området grænser op til et stort antal mennesker og dermed mange ituslåede bilruder og bygningsglas. Det er en tung råvare at transportere, og derfor vil vi gerne have den tæt på,” siger Jens Holmegaard.

Af kapitalindsprøjtningens knap 150 mio. kr. kommer den nye fabrik ifølge direktøren til at koste i niveauet af tre mio. dollar – eller cirka 22,5 mio. kr. En mindre del går til organisation og nye hænder.

Ikke et nemt kapitalmarked

Glæden hos direktøren er ikke svær at spore – og den er ifølge ham også baseret på, at investeringen er lykkedes trods et kapitalmarked, ”der er frosset til”.

”Det har ikke været noget nemt kapitalmarked med krig, stigende elpriser og voldsom inflation, så vi er glade for den store interesse fra nye investeringsfonde, ligesom vores eksisterende kapitalfonde har valgt at medinvestere,” siger han.

Investeringen har Shark Solutions barslet med siden slutningen af 2021, lyder det fra direktøren, og valget af Axa Investment Management Alts er et stort rygstød for virksomheden.

”Vi valgte denne kapitalforvalter, fordi den har et globalt udsyn og godt renommé, så foruden en finansiel indsprøjtning er samarbejdet noget, som vil blive nikket anerkendende til ud i verden,” siger Jens Holmegaard.

Ifølge cvr-registeret køber Axa sig gennem sin fond Axa Impact Fund Climate and Biodiversity ind i Shark Solutions med en ejerandel i intervallet 10-15 pct. Direktøren ønsker ikke at gå mere i detaljer med, hvor i det interval, ejerandelen specifikt ligger.

Markant spiller

De seneste år har konsekvenserne af pandemien kostet Shark Solutions på resultatet, hvor direktøren over for CleantechWatch selv har kaldt bundlinjen for ”blodrød”. I 2020 hed den -2,7 mio. kr., mens den i 2021 dog blev hævet til -1,8 mio. kr.

Dette til trods har investeringen fra Axa Investment Management Alts ifølge direktøren ikke været altafgørende for virksomheden.

”Det er klart, at vi er drænede på ressourcer, og vi kunne være kørt videre på lavt ambitionsniveau. Men vi vil gerne følge markedet,” siger han og fortsætter:

”Vi har en god case, og vi har søgt om en investering, fordi vi gerne vil accelerere væksten. Den grønne omstilling accelererer, og der er kæmpe potentiale i at sælge flere bæredygtige råvarer, hvilket kræver mere kapital.”

Dermed vil Jens Holmegaard med Shark Solutions – trods ”storm i verden” – trykke på speederen og tappe ind i den grønne omstilling som en markant spiller.

Shark Solutions rejser trecifret millionbeløb

Shark Solutions-direktør: Vi frygter ikke inflationspåvirkning – tværtimod

Storkunder skal løfte Shark Solutions tilbage til overskud efter endnu et tab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også