CleantechWatch

Mangel på mikrochips kan påvirke vandbranchen

Siden 2021 har der været en mangel på mikrochips i elektronikbranchen. Det viser sig nu, at vandforsyningen også kan blive ramt.

Foto: Kamstrup/PR

Det er et lille elektronisk komponent, men den er uhyre vigtig for elektronikbranchen, og nu ser den også ud til at påvirke vandbranchen.

I øjeblikket er der længere ventetid på bestilling af vandmålere og andre komponenter, som bruges i forbindelse med driften af vandværkerne, herunder ”SRO-anlæg” (Styring, regulering og overvågningssystem, red.).

Det skriver fagbladet Vandposten.

Vandmålerne, som industrien benytter sig af, bruger nemlig mikrochips, som skal få driften til at fungere. De manglende leverancer skyldes blandt andet coronapandemien, som har været skyld i nedlukning af faciliteter i takt med en stigende efterspørgsel på elektronisk udstyr.

Willy Tang, som er formand for Mårslet Vandværk, siger til mediet, at det er vigtigt at tænke langsigtet:

”Går vitale komponenter som CPU’en, strømforsyningen eller drivere i stykker, er man virkelig på den i disse tider. På Mårslet Vandværk gik vi det hele igennem og sørgede for at bestille en reserve af de komponenter, som vandværket ikke kan fungere uden.”

Ifølge en undersøgelse foretaget af Dansk Industri mangler tre ud af fire virksomheder stadig mikrochips.

Komponentmangel presser fortsat vandmålerkoncern

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs