CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling. Vicedirektør overtager topposten. (Opdateret)

Foto: European Patent Office

Teknologikoncernen Stiesdal har besluttet at gennemføre rotation i den daglige topledelse.

Stifteren Henrik Stiesdal stopper således som adm. direktør med effekt fra 1. juli – en post, der fremover ville blive bestridt af den hidtidige vicedirektør Jacob Nørgaard Andersen.

I stedet skal Henrik Stiesdal formelt stå i spidsen for koncernens teknologiudvikling, fremgår det af en selskabsmeddelelse.

”Det har længe været mit personlige ønske at vende tilbage fra en overordnet ledelsesrolle til den tekniske ledelsesrolle, som jeg havde i Bonus Energy, senere Siemens Wind Power, fra 1988 til 2014. Dette vil give mere tid til at fokusere på mine yndlingsemner, teknologierne til vores indsats mod klimaændringer,” skriver Stiesdal-stifteren selv i et opslag på Linkedin.

Peder Riis Nickelsen fortsætter i den nye konstellation som adm. direktør i koncernen fire datterselskaber; Offshore, Storage, Hydrogen og Skyclean.

Sidstnævnte forretningsben står bag pyrolyseteknologien af samme navn, der tidligere på ugen har modtaget knap 125 mio. kr. til at etablere et anlæg i Vrå til behandling af landbrugsrester.

I opslaget skriver Henrik Stiesdal, at den formelle rolleændring er et resultat af det, der har vist sig at være den faktiske ansvarsfordeling i ledelsesteamet, siden Jacob Nørgaard Andersen tiltrådte som vicedirektør i juni 2021.

”Derfor er vi alle komfortable med ændringerne, og tilpasser formelle roller i virksomhedens ledelsesteam med det allerede eksisterende daglige ledelsesansvar,” skriver stifteren.

I en sms til CleantechWatch oplyser Stiesdals pressetjeneste, at rotationen ikke for nuværende betyder, at man går på jagt efter nye folk til direktionen.

Foruden Henrik Stiesdal har også Peder Nickelsen og Jacob Nørgaard Andersen baggrund i vindmølleproducenten Bonus Energy, der i 2004 blev opkøbt og indlemmet i den tyske Siemens-koncern og i dag går under Siemens Gamesa.

(Opdateret 04-07-2022 med yderligere baggrund)

Stiesdal støvsuger over halvdelen af efterstræbt pyrolysepulje

Trecifret millionstøtte skal ”klappe hele værdikæden af” for Stiesdal

I kamp om pyrolysemidler: ”Jeg vil gerne fremtidssikre mit landbrug”

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs