CleantechWatch

Rockwool trækkes med ned af konkurrent

Kingspans udmeldinger om en forværret stemning på markederne smitter nu af på Rockwool, der ligesom det irske selskab dykker på børsen.

Foto: Kingspan/PR

Rockwool falder med mere end seks pct. på Fondsbørsen i København. Det sker i kølvandet på, at konkurrenten Kingspan dykker 11,6 pct. på børsen i Dublin, efter at den irske isoleringskoncern har meldt om en forværret stemning på markederne i de sidste to måneder.

Det fremgår af en markedsopdatering mandag morgen.

”Vi har set stemningen på de fleste slutmarkeder blive forværret i løbet af de seneste to måneder, hvor ordretilgangen faldt markant i forhold til maj og juni-perioden i 2021, dog er der fremgang i forhold til samme periode i 2019,” skriver Kingspan.

Kingspan meddeler, at selskabets beholdning af isolerede paneler er faldet to pct. i volumen ved udgangen af maj efter at have været oppe med 19 pct. ved udgangen af marts.

Finanshuset Goodbody’s analytiker David O’Brien vurderer, at markedet sandsynligvis vil være fokuseret på de kortsigtede tendenser, hvilket også vil lægge pres på sektoren.

”Mens en opblødning i ordremønstre ikke er velkommen, så har markedet tydeligvis ventet dette og indpriset det,” skriver David O’Brien ifølge Bloomberg News.

Analytikeren pointerer, at Kingspan forbliver aktive inden for opkøb og frasalg, hvilket vil understøtte indtjeningen.

På længere sigt ser David O’Brien få virksomheder, der er bedre positioneret til at drage fordel af væksten i efterspørgslen efter energieffektive byggeprodukter.

Kingspan venter i første halvår 2022 at levere et handelsoverskud i omegnen af 415 mio. euro sammenlignet med 329 mio. euro i samme periode året forinden.

Selskabet aflægger halvårsregnskab den 19. august.

Rockwool giver nu et certificeret løfte om at tage sin stenuld retur til genanvendelse

Rockwool-topchef om Rusland: ”Der er mange røde linjer”

Rockwool skruede op for salget i første kvartal og løfter prognosen for året

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs