CleantechWatch

Dansk cleantech-selskab slår pjalterne sammen med distributør i Holland

Bawat, der producerer rensningssystemer til såkaldt ballastvand fra skibsfarten, har indgået en aftale med den globale shippingkoncern Damen Shipyards Group.

Foto: Bawat

Med en nylig børsnotering i ryggen befinder cleantech-virksomheden Bawat sig midt i sin kommercielle udrulning, og nu har ledelsen fundet en global distributør til sine rensningssystemer, der bruges til at behandle skibsfartens ballastvand.

Partneren er den familieejede koncern Damen Shipyards Group, der med samarbejdsaftalen får eneret på at sælge, installere og promovere Bawats løsninger. Det fremgår af en selskabsmeddelelse.

Hos Damen, der har hovedsæde i byen Gorinchem i Holland, ser man et stort potentiale i aftalen i lyset af forestående FN-krav, der påbyder alle skibe i internationalt farvand at have installeret anlæg til rensning af ballastvand inden september 2024.

”Med mindst 35.000 skibe, der stadig mangler at overholde international lovgivning om ballastvandbehandling i den nærmeste fremtid, vil vi nu være i stand til at tilbyde skibsejere Bawats grønne BWMS-løsning,” lyder det i en kommentar fra salgschefen for Damen-divisionen Green Solutions, Rutger van Dam.

Bawat blev i marts optaget på den pan-skandinaviske vækstbørs Nasdaq First North Premier Growth Market for at understøtte selskabets ekspansion.

Cleantech-selskab fortsat i underskud: Fremtid afhang af succesfuld notering

Bawat-konsortium vinder udbud til amerikansk anlæg

Børsnotering skal bringe Bawat i mål med vækstplaner

Cleantech-virksomhed vil på børsen i Stockholm for at skaffe frisk kapital

Nye miljøkrav har sendt nordjysk cleantech-virksomhed på væksteventyr

Nye investorer og chefskifte skal gøre Bawat til en vækstvirksomhed

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs