Dansk cleantech-selskab slår pjalterne sammen med distributør i Holland

Bawat, der producerer rensningssystemer til såkaldt ballastvand fra skibsfarten, har indgået en aftale med den globale shippingkoncern Damen Shipyards Group.
Foto: Bawat
Foto: Bawat

Med en nylig børsnotering i ryggen befinder cleantech-virksomheden Bawat sig midt i sin kommercielle udrulning, og nu har ledelsen fundet en global distributør til sine rensningssystemer, der bruges til at behandle skibsfartens ballastvand.

Partneren er den familieejede koncern Damen Shipyards Group, der med samarbejdsaftalen får eneret på at sælge, installere og promovere Bawats løsninger. Det fremgår af en selskabsmeddelelse.

Hos Damen, der har hovedsæde i byen Gorinchem i Holland, ser man et stort potentiale i aftalen i lyset af forestående FN-krav, der påbyder alle skibe i internationalt farvand at have installeret anlæg til rensning af ballastvand inden september 2024. 

”Med mindst 35.000 skibe, der stadig mangler at overholde international lovgivning om ballastvandbehandling i den nærmeste fremtid, vil vi nu være i stand til at tilbyde skibsejere Bawats grønne BWMS-løsning,” lyder det i en kommentar fra salgschefen for Damen-divisionen Green Solutions, Rutger van Dam.

Bawat blev i marts optaget på den pan-skandinaviske vækstbørs Nasdaq First North Premier Growth Market for at understøtte selskabets ekspansion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også