CleantechWatch

ARC prøver atter CCS-lykken i EU

Affaldsselskabet har endnu engang kastet en ansøgning efter EU’s Innovationsfond i håb om at sikre sig støtte til sin CO2-fangst-satsning.

Der skal nok blive fanget masser af CO2 på Amager Bakke, mener ARC's topchef, Jacob Hartvig Simonsen. Men støtte udefra - eller mangel på samme - kommer i høj grad til at definere udviklingstempoet. | Foto: ARC // PR

I kælderen under Amager Ressourcecenter (ARC) står en aflang stålgrå konstruktion, som affaldsselskabet meget gerne vil bringe frem i lyset. Det er et pilotanlæg til CO2-fangst, som ifølge ARC har potentiale til at kunne lagre en halv mio. ton CO2 om året fra 2025.

Men for at det skal kunne lade sig gøre, kræver det, at projektet bliver støttet med midler fra enten den danske CCS-pulje eller den pulje, som EU’s Innovationsfond har til CO2-fangst. Det fastslår ARC’s topchef, Jacob Hartvig Simonsen, da EnergiWatch besøger anlægget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs