CleantechWatch

Ny pyrolysespiller vil starte op i Egebjerg efter eksplosion

Waste Plastic Upcycling blev i oktober ramt af en brand på sin fabrik i Egebjerg og måtte lukke. Nu er en ny pyrolysevirksomhed, Green Energy Circle, klar til at samle handsken op.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Godt fire måneder efter pyrolysevirksomheden Waste Plastic Upcycling blev ramt af den anden eksplosion på kun et år, melder en ny virksomhed sig klar til at starte pyrolyseproduktion i byen Egebjerg i Nordvestsjælland.

Til Nordvestnyt fortæller Troels Peter Troelsen, bestyrelsesformand i selskabet Green Energy Circle, at man nu arbejder på at gennemføre testkørsler og produktion i lille skala inden sommeren.

"I Egebjerg har vi købt et pyrolyseanlæg ud af et konkursbo (T2O Egebjerg, red.), og planen er, at det skal være et testanlæg med efterfølgende produktion, hvor vi kan finde ud af om teknologien kan skaleres ud i Europa med en eller flere eksterne kapitalpartnere," siger Troels Peter Troelsen til mediet.

Bestyrelsesformanden slår fast, at det ikke er målet at have egentlig produktion i Egebjerg, for her skal der alene testes og bedrives begrænset produktion, som forhåbentlig vil trække investorer.

Han betoner videre, at teknologien er anderledes end den, forgængeren på matriklen Waste Plastic Upcycling benyttede sig af.

Pyrolyseselskab holder fast i målsætning trods eksplosionsbrand

Dansk startup skal drive nyt pyrolysesats i Frederiksværk 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs