CleantechWatch

Dansk cleantech-selskab opretter salgsenhed i USA

Børsnoterede Bactiquant har påbegyndt etableringen af et datterselskab i delstaten Texas, hvor en lokal salgsstyrke skal udbygge cleantech-virksomhedens amerikanske kundeportefølje.

"Vi har store forventninger til det amerikanske marked, hvor vores teknologi allerede er godt indarbejdet hos en række store virksomheder," er meldingen fra adm. direktør Claus Vorreiter Jensen | Foto: Bactiquant/PR

Ledelsen i danske Bactiquant sætter nu alle sejl ind for at udnytte vækstpotentialet for cleantech-selskabets bakterieopsporingsteknologi på den anden side af Atlanten.

Bactiquant opretter et datterselskab i Texas-metropolen Houston, hvorfra et lokalt salgsteam skal bidrage til at sikre fremgangen i salget på tværs af USA.

"Vi har store forventninger til det amerikanske marked, hvor vores teknologi allerede er godt indarbejdet hos en række store virksomheder såsom Schlumberger, verdens førende serviceselskab inden for olie og gas, og Facebook," lyder det i en investormeddelelse fra adm. direktør Claus Vorreiter Jensen.

"Med kunder som disse er USA i dag vores geografisk største enkeltmarked, og der er en række af tilsvarende selskaber, som vi aggressivt skal bearbejde, samt et massivt pharmamarked, som vi naturligvis også kigger på," tilføjer han.

Stopper samarbejde med lokal partner

Ifølge selskabets halvårsrapport for de første seks måneder af 2021 havde Bactiquant samlet set en omsætningsvækst på sine markeder uden for USA på 107 pct.

Ledelsen håber at se det samme vækstniveau på kernemarkedet USA, hvor det nye datterselskab netop har sikret sig myndighedernes godkendelse til at drive forretning.

Dermed er det, bestyrelsesformand Henrik Enegaard Skaanderup kalder "første trin af en ambitiøs vækstplan" for USA, en realitet.

"Vi har hidtil bearbejdet det amerikanske marked gennem en samarbejdspartner, som egentlig har gjort det udmærket med begrænsede ressourcer. Vi vil gerne have endnu mere fart på, og vi har derfor truffet en strategisk beslutning om selv at gå all in," forklarer han i en kommentar.

Bactiquant har udviklet en biokemisk teknologi, der i løbet af få minutter kan identificere forekomsten af bakterier i vand. Teknologien fungerer ved at tilsætte kemi til en vandprøve, hvormed bakteriernes enzymer reagerer, så der frigives et lysdannende stof. På den måde, kan kunderne lettere identificere mængden af bakterier i deres procesvand.

Kundeporteføljen i Bactiquant, der i februar blev børsnoteret på First North, tæller foruden Facebook og Schlumberger blandt andet også Samsung.

Bactiquant oplyser ikke, hvor mange ansatte de forventer at hyre til det nye datterselskab.

Bactiquant sikrer sig ordre fra unavngiven pharmavirksomhed

Bactiquant vinder dansk ordre 

Bactiquant sikrer sig ordre fra europæisk olie- og gasselskab 

Bactiquant løfter omsætning i første halvårsregnskab efter børsentré 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs