Boligejere overvurderer boligens energitilstand

Mange boligejere har for høje tanker om egen boligs energitilstand, og det nuværende marked med høje energipriser gør investeringer attraktive, vurderer økonom.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Boligejere er ikke altid klar over, at deres bolig i mange tilfælde vil have godt af at få lavet energiforbedringer og et dertilhørende højere energimærke.

Det skriver Børsen med henvisning til en ny analyse af Realkredit Danmark og Yougov.

Her svarer 44 pct. af boligejerne, at boligen er i gennemsnitlig stand rent energimæssigt, mens 43 pct. mener, at boligen er over gennemsnittet, og samlet svarer 10 pct., at boligen er lidt eller langt under middel.

Cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, konkluderer overfor mediet, at undersøgelsen viser et billede af, at mange er for optimistiske, og samtidig er det nuværende marked et fornuftigt tidspunkt at investere i forbedringer, mener han.

“Værdien af at lave energirenoveringer er stigende, nu hvor energipriserne er kommet pænt op. Så vores forventning er også, at der i den kommende tid vil komme større interesse for energiforbedringer,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Schneider-direktør: Grøn strøm og energieffektivisering går hånd i hånd

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også