CleantechWatch

Boligejere overvurderer boligens energitilstand

Mange boligejere har for høje tanker om egen boligs energitilstand, og det nuværende marked med høje energipriser gør investeringer attraktive, vurderer økonom.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Boligejere er ikke altid klar over, at deres bolig i mange tilfælde vil have godt af at få lavet energiforbedringer og et dertilhørende højere energimærke.

Det skriver Børsen med henvisning til en ny analyse af Realkredit Danmark og Yougov.

Her svarer 44 pct. af boligejerne, at boligen er i gennemsnitlig stand rent energimæssigt, mens 43 pct. mener, at boligen er over gennemsnittet, og samlet svarer 10 pct., at boligen er lidt eller langt under middel.

Cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, konkluderer overfor mediet, at undersøgelsen viser et billede af, at mange er for optimistiske, og samtidig er det nuværende marked et fornuftigt tidspunkt at investere i forbedringer, mener han.

“Værdien af at lave energirenoveringer er stigende, nu hvor energipriserne er kommet pænt op. Så vores forventning er også, at der i den kommende tid vil komme større interesse for energiforbedringer,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Schneider-direktør: Grøn strøm og energieffektivisering går hånd i hånd

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs