CleantechWatch

Projektpartnere melder om "gennembrud" i genanvendelse af genstridig plasttype

Teknologisk Institut oplyser, at det er lykkedes for danske forskere at nedbryde den såkaldte PUR-plast til dets oprindelige byggesten til gavn for fremtidige genanvendelsesmuligheder.

Foto: Teknologisk Institut/PR

Danske forskere og industripartnere har gennem de sidste to år samarbejdet om at udvikle en holdbar metode til at genanvende det såkaldte polyurethanplast (PUR) i regi af projektet Repurpose, og nu ser arbejdet ud til at have båret frugt.

Således melder Teknologisk Institut ud, at det er lykkedes at udvikle en metode til at nedbryde PUR-plast til dets oprindelige byggesten kaldet aminer og polyolfraktioner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs