Greenmobility vil udstede nye aktier for 147 millioner

En ny aktieudstedelse på 147 mio. kr., der er garanteret af Bankinvest og hidtidige aktionærer, skal finansiere det børsnoterede delebilsselskab Greenmobility ind i 2023 – alt efter hvor hurtigt selskabet får udvidet til nye byer.
Greenmobilty vil igen udstede nye aktier. | Foto: GreenMobility PR
Greenmobilty vil igen udstede nye aktier. | Foto: GreenMobility PR
AF RITZAU FINANS

Greenmobility vil hente 147 mio. kr. via en fortegningsemission for at kapitalisere selskabet i en væsentlig større skala og dermed understøtte virksomhedens fortsatte vækst og ekspansion til nye byer.

Det skriver Greenmobility i en meddelelse fredag morgen.

Udbuddet er fuldt ud garanteret, hvilket betyder, at selskabet har modtaget fortegnings-forpligtelser fra eksisterende aktionærer Arbejdernes Landsbank, Akademikerpension, LD samt bestyrelse og ledelse og derudover stiller Bankinvest en tegningsgaranti på 75 mio. kr., skriver Greenmobility.

Med emissionen vil Greenmobility kapitalisere virksomheden til sin vækstplan med en længere økonomisk løbetid, som forventes at finansiere virksomheden ind i 2023, afhængigt af acceleration af lanceringer af nye byer.

Udbuddet sker i et tegningsforhold på 1:2, hvilket betyder, at hver af selskabets eksisterende aktionærer vil blive tildelt én tegningsret pr. eksisterende aktie, og at der kræves to fortegningsretter til at tegne en ny aktie til tegningskursen på 100 kr.

Greenmobility ligger fredag kort tid efter åbningen uændret i 150 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også