CleantechWatch

Kingspan-salget går frem med 41 pct. i første halvår

Den irske Rockwool-konkurrent Kingspan hæver omsætningen i årets første seks måneder med 41 pct. som følge af høj efterspørgsel på nøglemarkeder og et inflationært opsving i priserne.

Foto: Kingspan/PR

Rockwool-konkurrenten Kingspan løftes efter solidt regnskab

Kingspan stiger med 3,4 pct. til 97,02 euro på børsen i Dublin, efter at den irske Rockwool-konkurrent har aflagt en solid opdatering for første halvår, hvor stærke efterspørgselstrends og en voksende ordrebog giver god visibilitet.

Det vurderer analytiker Cedar Ekblom fra Morgan Stanley ifølge Bloomberg News, efter at isoleringskoncernen har leveret regnskab for første halvår.

Salget er i første halvår steget med 41 pct. til 2,9 mia. euro, og eksklusive valutaeffekten og opkøb blev salgsfremgangen på 36 pct.

Driftsindtjeningen er steget med 64 pct. til 329 mio. euro.

Salget af isolerende paneler steg med 44 pct. i halvåret drevet af generelt stærk momentum i byggeaktiviteten.

Salget af isoleringsplader steg 36 pct. i første halvår, hvilket afspejler en stærk efterspørgsel på nøglemarkeder og et inflationært opsving i priserne.

Det fremhæves også, at det 242 mio. euro store opkøb af Løgstør, der leverer løsninger til isolering af rør, blev gennemført inden udgangen af perioden.

"Væksten i første halvår har været bemærkelsesværdig stærk med omsætning og driftsindtjening på rekordniveauer drevet af høj efterspørgsel og et globalt opsving i byggesektoren," siger koncernchef Gene Murtagh.

"På trods af inflation i vores inputomkostninger har effektiv prisstyring været med til at øge handelsmarginerne med en markant præstation i vores største division - isolerede paneler".

Kingspan gennemfører Logstor-opkøb

Irsk Rockwool-rival spår stærkt momentum fortsætte i andet kvartal 

Rockwool-konkurrent vokser med 24 pct. i første kvartal 

Logstor klar til vækst under nyt ejerskab 

Mere fra CleantechWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Det Miljøøkonomiske Råd nu skaber usikkerhed om den varslede afgift på CO2-afgiften på 750 kr. per udledt ton. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs