CleantechWatch

Planer om udvidelse af sønderjysk biogasanlæg møder lokal modstand

Nature Energy møder lokal modstand, efter energiselskabet for nylig har meldt ud, at det vil udvide sit biogasanlæg i Glansager i Sønderjylland. Beboere er bekymrede for, hvilke gener de nye siloer, som skal håndtere en ny type biomasse, vil medføre.

Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix

Nature Energys planer om at udvide et biogasanlæg på Als, som skal åbne for bearbejdning af en ny type biomasse, er begyndt at møde modstand fra de lokale. Det skriver JydskeVestkysten.

På Facebook og i læserbreve har flere beboere tilkendegivet deres utilfredshed med, at energileverandøren vil opføre fire nye siloer i biogasanlægget i Glansager. De frygter lugt- og udsigtsgenerne.

En af dem er Peter Remontius, som stiller flere spørgsmålstegn til byggeriet og mener, der er tale om "en velplanlagt salami-strategi".

"Restaffaldet skal leveres fra lokale landbrug og virksomheder, men det fremgår af ansøgningen til Sønderborg Kommune, at biogasanlæggets kapacitet ikke øges. Hvorfor så bygge over 500m³ tanke? Hvad med lugt og støvgener? Hvad med yderligere ødelæggelse af landskabet?" skriver han i et læserbrev.

Før udvidelsen kan finde sted, skal byggetilladelsen godkendes af Sønderborg Kommune, og hvis det sker, vil anlægget være i stand til at behandle den nye biomasse bestående af restprodukter fra fødevareproduktion som f.eks. kakaobønner og skaller fra korn.

Anlægget i Glansager vil med de fire nye siloer med en højde på 15 meter kunne behandle 20.000 ton af massen om året. Lige nu kan anlægget behandle 370.000 ton organisk affald årligt. Det giver en produktion på 17,5 mio. kubikmeter biogas til gasnettet.

(Denne artikel er leveret af CleantechWatchs søstermedie AgriWatch)

Sønderjysk biogasanlæg udvider

Ejerkreds vil fordoble kapaciteten på biogasanlæg 

Sydjysk biogasanlæg får millionoverskud efter flere år med store investeringer 

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs