Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  
Foto: Neles/PR
Foto: Neles/PR
AF JOSEPHINE BUUR BACH

Neles har købt ventil- og pumpevirksomhederne i det finsk-baserede teknologiselskab Flowrox for 40,9 mio. euro kontant med mulighed for yderligere tre mio. euro i en earn-out-aftale – også kontant.

Det skriver Ritzau Finans.

Opkøbet af virksomhederne glæder administrerende direktør i Flowrox Jukka Koskela.

"I de senere år har Flowrox' aktiviteter udvidet sig på mange områder gennem produktudvikling og opkøb. Nu er det tid til at fokusere. Denne forretningstransaktion giver os mulighed for at fremme de resterende virksomheder til det næste niveau. Vi ser Neles som en god partner og en virksomhed, der kan videreudvikle ventil- og pumpevirksomheder," siger han i en pressemeddelelse.

I 2020 omsatte Flowrox' ventil- og pumpevirksomheder for 30 mio. euro. Det ventes ifølge Bloomberg News at lande på samme niveau i 2021. De erhvervede virksomheder beskæftiger ca. 110 ansatte og har produktion i Finland, Australien, Sydafrika og USA samt veletablerede salgskanaler i over 80 lande.

Købet af Flowrox betyder, at Neles' aktie falder med 0,2 pct. til 13,31 euro på Børsen i Helsinki, men ifølge pressemeddelelsen fra Neles forventer virksomheden, at handlen vil have en positiv påvirkning på dens indtjening per aktie allerede i 2022.

Alfa Laval kommer ud af andet kvartal med lille fald på bundlinjen 

Svenske Alfa Laval vil købe finsk selskab for 1,7 mia. euro 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også