Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.
Adm. direktør i Aquaporin Peter Holme Jensen forklarer, at ledelsen besluttede, at virksomheden skulle gå på børsen, når dens produkter var klar til at sende ud på markedet. | Foto: Aquaporin/PR
Adm. direktør i Aquaporin Peter Holme Jensen forklarer, at ledelsen besluttede, at virksomheden skulle gå på børsen, når dens produkter var klar til at sende ud på markedet. | Foto: Aquaporin/PR
AF JOSEPHINE BUUR BACH

Vandteknikvirksomheden Aquaporins børsnotering har budt på både op- og nedture. Trods en lovende start med stor efterspørgsel på aktieudbuddet er virksomhedens aktiekurs faldet fra 173 kr. per aktie til 158 kr. i skrivende stund. Ligeledes har Danske Bank måtte holde hånden under virksomheden, og tirsdag kunne Aquaporin meddele, at stabiliseringsmandatet er udnyttet 100 pct.

Dette til trods afviser adm. direktør for Aquaporin Peter Holme Jensen, at virksomheden er gået for tidligt på børsen. Han kalder desuden virksomhedens første måned som værende børsnoteret en god start.

"Fra ledelsens side synes vi, det går rigtigt godt. Vi lavede børsnotering for at rejse kapital til at starte en global kommercialisering inden for de tre områder, vi arbejder inden for: Drikkevand, industrielt vand og fødevareprocessering og for at arbejde med dem parallelt," siger han.

Peter Holme Jensen fortæller, at han ikke ønsker at gå i dybden med, hvorvidt han er bekymret for aktiekursen.

"Helt generelt har vi fra ledelsens side ikke rigtigt nogen kommentar til aktiekursen. Vi har inviteret aktionærer med på rejsen, og vi fokuserer på at eksekvere den forretningsstrategi, som vi har lagt frem i børsnoteringen, og som også er velbeskrevet i prospektet for børsnoteringen," siger han og fortsætter:

"Vi valgte at gå på børsen på dette tidspunkt, fordi de produkter, som vi kan sende ud i markedet med vores "Aquaporin Inside Technology", som vi har brugt rigtig lang tid på at udvikle, er klar nu."

Aquaporin gik på børsen 28. juni, og har siden da løbende haft brug for støtte til kursen. Særligt den første dag på børsen havde Danske Bank travlt med at holde hånden under Aquaporin, som dog alligevel endte med at falde.

Tidligere har Peter Holme Jensen afvist over for CleantechWatch at kende til, at Danske Bank har holdt hånd under virksomheden.

CleantechWatch har forsøgt at indhente en kommentar fra adm. direktør fra Aquaporin Peter Home Jensen på seneste udvikling om, at virksomhedens stabiliseringsmandat er udnyttet 100 pct. efter børsnoteringen. Direktøren er ikke vendt tilbage på redaktionens henvendelser.

Tyrkisk kunde er mulig partner

I midten af juli kunne CleantechWatch berette, at Aquaporin landede en ordre hos en stor, tyrkisk kunde, hvilket sikrede virksomheden en ordre på 2500 vandrensningsanlæg af typen "ZERO". Samarbejdet glæder ledelsen sig over af flere årsager.

"Samarbejdet med den tyrkiske kunde er en bekræftelse på, at timingen er rigtig for vores børsnotering," siger Peter Holme Jensen og fortsætter:

"Både kunden og vi selv forventer, at vi kan gå ind og lave noget tættere, der på sigt begynder at kunne ligne et partnerskab. Det er en regionalt førende spiller inden for vores segment, så deres kommercielle muskler er med til at bringe vores "Aquaporin Inside Technology" på markedet."

Peter Holme Jensen tilføjer, at den tyrkiske kunde, som han endnu ikke vil afsløre navnet på, ikke er tænkt som en investor, men som en partner, der kan være med til at booste virksomhedens kommercialisering og dermed også omsætningen.

Dermed erklærer Aquaporin sig gearet for fremtiden, hvor virksomhedens produkter inden for drikkevands- og spildevandsløsninger er klar, og både et nyt projekt og en fødevaregodkendelse til at anvende teknologien i kontakt med fødevarer er sikret.

"I første omgang har vi et fokus på tekstilindustrien, hvor vi er blevet udvalgt til det her globale program, der hedder "fashion for good", og i november 2020 fik vi en fødevaregodkendelse," siger Peter Holme Jensen og fortsætter:

"Vi har sagt, at når vi har de godkendelser, stiller vi os klar til at få en børsnotering, og vores mål med børsnoteringen var at rejse penge til at gå ud globalt i alle tre markeder parallelt."

Aquaporin: Stabiliseringsmandat udnyttet 100 pct. efter notering 

Aquaporin lander markant ordre hos tyrkisk kunde 

Aquaporin: 87,2 pct af stabiliseringsmandat brugt efter to uger  

Aquaporin: 77,7 pct. af stabiliseringsmandat væk efter første syv dage

Første dag på børsen: Ingen bekymring at spore hos Aquaporin trods kursfald 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også