CleantechWatch

Sydsjællændere vil bygge milliardstort biobrændselsanlæg

Med en årlig produktion på 300.000 tons biometanol og e-metanol allerede fra 2024 kan Vordingborg Biofuel overhale de store aktører indenom. Hemmeligheden er ren halm.

Normalt er det halm i form af dybstrøelse, der bruges til bioenergi. Vordingborg Biofuels vil bruge 300.000 tons ren halm til at producere bio- og e-metanol. | Foto: Jens Dresling

Vordingborg er for alvor i gang med at tegne konturen til at blive en ny, grøn energimetropol. Ikke mindst på havnefronten, hvor der er gang i en massiv udbygning, der skal gøre sydsjællænderne til en bastion i Østersøens havvind, lige som der er planer om at opføre en flydende solcellepark. Ja, og så kan en af verdens største biometanolanlæg om få år være i drift på spydspidsen af den nye havn.

Det nyopstarede Vordingborg Biofuel planlægger således at investere omkring 2 mia. kr. i opførelsen en fabrik, der kan producere op til 200.000 ton biometanol årligt. Samt et Power-to-X-anlæg, der kan spytte yderligere 100.000 e-metanol ud. Eller med andre ord mere biobrændstof end hvad Ørsteds storstilede Green Fuels for Denmark-anlæg forventer at kunne levere fuldt udbygget i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

ATP affejer klimamål

Mens pensionsselskaberne har kæmpet om at markere sig på klimaområdet det seneste års tid, afviser landets største investor, ATP, at melde et klimamål ud, før der er kommet styr på virksomhedernes klimadata.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs