CleantechWatch

Energikæmpe kaster millioner efter Stiesdals stenlagringsteknologi: "Det kan sagtens blive den næste grønne bølge for Danmark"

Andel investerer 75 mio. kr. i Stiesdal Storage Technologies, der vil opføre et anlæg, som lagrer grøn strøm i sten. På den måde håber man at kunne løse en af de største udfordringer for den grønne omstilling.

Når der er overskud af strøm fra vind eller sol, bliver energilageret opladet. Det foregår ved, at et system af kompressorer og turbiner pumper varmeenergi fra en eller flere lagertanke fyldt med kølige sten til et tilsvarende antal lagertanke fyldt med varme sten. Herved bliver stenene i de kolde tanke meget kolde, mens de bliver meget varme i de varme tanke, helt op til 600 grader. Varmen kan opbevares i stenene i mange dage. Når der igen er brug for strømmen, løber processen den modsatte vej, så stenene i de varme tanke bliver koldere, mens de bliver varmere i de kolde tanke. | Foto: PR Andel

Energiselskabet Andel investerer et større millionbeløb i et grønt teknologifirma, der vil lagre energi fra vind og sol i små sten og på den måde håber at kunne løse den grønne omstillings måske største tilbageværende udfordring.

Andel betaler 75 mio. kr. og bliver en del af ejerkredsen i Stiesdal Storage Technologies, der arbejder på at industrialisere et billigt energilager og er stiftet af vindmøllepioneren Henrik Stiesdal.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs