CleantechWatch

Fredericia Havn vil være centrum for dansk brændstofeventyr

Med en central placering er Fredericia klar til at hoppe med på PTX-bølgen. Men der mangler politisk vilje til at igangsætte de projekter, der for alvor skal give en dansk førerposition, lyder det fra direktøren.

Foto: ADP

Frederik III havde store planer, da han i 1650 underskrev den kongelige ordre om at anlægge en fæstningsby på den jyske kyst mod Fyn. Med sin placering som knudepunkt i rigets midte ville byen ikke blot være af afgørende handelsmæssig og strategisk betydning; måske skulle den ligefrem overtage Københavns status som Danmarks hovedstad.

Den titel fik Fredericia aldrig. Men beliggenheden er stadig lige så ideel til at indtage rollen som dansk hovedstad for de kommende årtiers måske vigtigste anlægsarbejder: Udbygningen af Power-to-X. Det er i hvert fald kongstanken hos Fredericia Havn.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job