CleantechWatch

Danmarks vindbank satser på Power-to-X

Internationale PtX-projekter med danske interesser bliver nyt strategisk investeringsområde for EKF – også selv om det isoleret set øger konkurrencen for danske projekter, anerkender direktør, der gerne ser vind fylde mindre i den portefølje, der har rundet 100 milliarder.

Peder Lundquist fortæller, at EKF har oplevet overvældende interesse for Power-to-X. | Foto: EKF PR

December var en travl måned hos EKF. Alene for projekter med Vestas-møller underskrev Danmarks Eksportkredit en aftale om projektfinansiering til en park i Italien, garantistillelse for en anden i Australien, mens en stor kontrakt på et eksportlån til en park i Polen blev gjort færdig. Samtidig var der også plads til at stille garanti for en kommende vietnamesisk park med Siemens Gamesas-møller.

Aftaler for mere end 1,3 mia. kr. i det statsejede kreditinstituts suverænt største forretningsområde var imidlertid ikke den eneste begivenhed i julemåneden. I bestyrelseslokalet blev der således truffet en anden type aftale: At EKF skal udvide sit fokus på den grønne omstilling og anse Power-to-X som et nyt, strategisk satsningsområde. Samt en konkretisering af, at instituttet er klar til at påtage sig mere risiko.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs