Danfoss køber havmøllestrøm fra Ørsted

De to danske selskaber har indgået en elkøbsaftale om strøm fra havmølleparken Horns Rev 2, hvor støtteordningen er udløbet.
Foto: Bel Air Aviation
Foto: Bel Air Aviation

I oktober 2020 løb støtteordningen for Horns Rev 2 ud.

Men nu har selskabet bag parken, Ørsted, indgået en tiårig elkøbsaftale med Danfoss, der vil aftage 27 MW fra den 209 MW store havmøllepark.

"Vi er meget glade for at have underskrevet denne elkøbsaftale med Danfoss, som tilhører det stigende antal virksomheder, der tager et bevidst valg om at købe vedvarende energi. Det er vores første elkøbsaftale for en havvindmøllepark, der træder ud af en støtteordning. Vi ser gode muligheder for at skabe stabile indtægter med aftaler som denne, som gør, at vi kan påtage os større risiko andre steder i vores portefølje som led i vores plan om at investere 200 mia. kr. i grøn energi mellem 2019 og 2025," udtaler Rasmus Errboe, der er Senior Vice President og chef for Kontinentaleuropa i Ørsted, i en meddelelse.

Årsagen til, at Danfoss ønsker at aftage strøm fra havmølleparken, skal findes i selskabets mål om at være CO2-neutral på globalt plan i 2030.

"Med denne elkøbsaftale dækker vi hele elforbruget på vores fabrikker i Danmark og Tyskland med energi fra havvind, svarende til 25 pct. af vores globale elforbrug. Vi ønsker at leve op til vores ambitiøse bæredygtighedsmål om at blive CO2-neutrale i 2030 og samtidig se Danfoss vokse. Dette er kun muligt, hvis vi dekarboniserer vores forretning og viser, at grøn vækst er mulig," lyder det fra Torben Christensen, der er Senior Vice President og chef for Danfoss Global Services.

Kort fortalt opererer Danfoss med tre hovedstrategier for at nå sit mål.

Her skal der blandt andet investeres i energieffektive løsninger, der sænker varme- og elforbruget, mens den anden strategi handler om at tilslutte fabrikker til lokale fjernvarmenet, både for at købe varme produceret fra vedvarende energikilder og derved udfase brugen af naturgas og andre fossile brændsler.

Det giver også mulighed for at udnytte overskudsvarmen fra produktionen.

Sidst men ikke mindst vil Danfoss købe grøn strøm fra vedvarende energikilder.

Ifølge meddelelsen så vil aftalen med Ørsted kompensere for cirka 12 pct. af Danfoss' samlede udledning i sit scope 2-regnskab.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Danfoss betaler millioner til oprensning af generationsforurening på Als

Topchef melder Danfoss klar til de "vigtigste spring" i virksomhedens historie

Danfoss vil gøre eget hovedsæde CO2-neutralt i 2022

Danfoss leverer bedre end forventet efter stærk afslutning på 2020 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også