CleantechWatch

Millioner af miljødata fra de sidste 100 år samles på fælles portal

Danmarks Miljøportal har på en ny platform samlet millioner af miljødata og -observationer fra de sidste 100 år. De store datasæt indgår allerede nu i forskning, der skal kortlægge miljøeffekterne fra stofferne i spildevand.

Foto: Danmarks Miljøportal/PR/Mathias Bach Laursen

Millioner af miljødata og -observationer vil nu blive samlet på én fælles platform i regi af Danmarks Miljøportal, som i første omgang vil adgang til data om spildevand, akvakultur, badevand og regnvandsbetingede udledninger.

Gradvist vil samtlige af alle miljøportalens data dog blive gjort tilgængelige, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Miljøportal, der samtidig oplyser, at portalen har fået navnet Arealdata.dk.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs