CleantechWatch

Fjernvarmens nestor død

Dansk Fjernvarmes tidligere formand gennem 25 år, Uffe Bro, afgik den 30. december ved døden efter kort tids sygdom.

Foto: Dansk Fjernvarme

Uffe Bro, der i 25 år frem til 2018 var formand for Dansk Fjernvarme, er død. Den 75-årige nordjyde gik bort den 30. december efter kort tids sygdom.

"Det er en af energisektorens helt store personligheder og for Dansk Fjernvarme nok den største af alle, der er gået bort," skriver Dansk Fjernvarmes nuværende formand, Jesper Frost Rasmussen i et mindeord.

"Uffe Bros betydning for den fjernvarmebranche vi ser i dag, kan ikke undervurderes. Uffe har altid været forbrugernes mand og stået vagt om den forbrugerbeskyttelse, der har været indbygget i varmeforsyningsloven siden dens start for mere end 40 år siden."

Foruden formandskabet gennem et kvart århundrede var Uffe Bro med i Dansk Fjernvarmes bestyrelse i yderlgere fem års tid. Mens han frem til sin død tillige var formand for fjernvarmen i fødebyen Løgstør gennem 38 år.

Det var dog ikke kun varmekundernes tarv, han forsvarede. Som uddannet jurist drev han frem til sin pension advokatpraksis i Løgstør, hvor han i mange år virkede som forsvarsadvokat.

Lige som han ligeledes i adskillige årtier var aktiv i Forsvaret frem til 2005, hvor han blev pensioneret som oberstløjtnant, to år efter at han i den instans var slået til Ridder af Dannebrog. Mens han endelig også slog sine folder i byrådet som socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen i Løgstør Kommune siden 1998 og efter kommunalreformen Vesthimmerlands Kommune.

Uffe Bro efterlader sig hustru og to børn.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Fjernvarmen fik 22.000 nye kunder i 2020

Fjernvarmen vil koble tech-gigant på nettet

Fjernvarmen: Myndighederne forhindrer udfasning af kul 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs