CleantechWatch

Waturu varsler ændringer i ledelsen efter suspension fra børsen

Waturu arbejder på en plan, som skal få selskabet ud af den nuværende situation, hvor handlen med dets aktier er suspenderet på børsen.

Foto: Waturu/PR/scanpix

Der er flere ændringer på vej i det problemramte greentech-selskab Waturu.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse onsdag, efter at Nasdaq-børsen besluttede at igangsætte en undersøgelse og suspendere handlen med selskabets aktier.

Suspenderingen af handlen skete, fordi der er "væsentlig tvivl" om, hvorvidt selskabet lever op til reglerne på First North-børsen, hvor det er noteret.

Waturu oplyser i fondsbørsmeddelelsen, at selskabet arbejder på en plan, som skal sikre, at det kommer ud af den nuværende situation.

"Det vil formentligt betyde ændringer blandt samarbejdspartnerne og rådgivere til selskabet samt ændring af ledelsen," skriver Waturu i fondsbørsmeddelelsen.

Samtidig fastslår Waturu, at det følger regelsættet for Nasdaq-børsen "efter bedste evne", og ledelsen beklager de udfordringer, som suspensionen giver investorerne.

Finans har i flere artikler afsløret interne forhold i Waturu, der blev noteret på First North i maj 2019 på fortællingen om, at det havde færdigudviklet en unik og miljørigtig vandvarmer.

Pengene fra børsnoteringen skulle bruges til at indlede en egentlig produktion af vandvarmeren, men mere end halvandet år senere er produktet stadig ikke lanceret, og Finans har tidligere beskrevet, hvordan selskabet undersøges af Finanstilsynet på baggrund af mistanker om markedsmanipulation.

Selskaber på First North er forpligtet til at anskaffe en såkaldt certified advisor, der bl.a. fører kontrol med selskaberne på vegne af fondsbørsen.

Waturus advisor, Tofte & Co., har imidlertid opsagt samarbejdet, og tirsdag kunne Finans afsløre, at også virksomhedens revisor, Beierholm, har sagt farvel på grund af manglende tillid til selskabets ledelse.

Efter suspenderingen af aktiehandlen er kursen låst på 4,35 kr. Den er faldet med over 90 pct. i år.

Waturu suspenderes fra handel på Nasdaq

Revisoren opsiger samarbejdet med omstridt cleantech-virksomhed

Vandteknologivirksomhed vil udleve "globalt potentiale" med børsnotering

Medarbejder advarede Waturu-ledelsen om massive problemer og blev fyret samme dag

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs