CleantechWatch

Tesla-rally ventes på sidste handelsdag inden S&P 500-medlemsskab

Der er et massivt køb af Tesla-aktier i vente fredag, som er sidste handelsdag for aktien, inden den mandag kommer ind i S&P 500-indekset.

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Der ventes et massivt aktiekøb af elbilproducenten Teslas aktier fredag, der er sidste handelsdag for aktien, inden den kommer ind i S&P 500-indekset på mandag.

Det skriver Reuters.

Det ventes, at aktien vil blive handlet for 80 mia. dollar fredag.

Tesla vil blive det mest værdi værdifulde selskab, der nogensinde er blevet budt indenfor i S&P 500, og den kommer til at udgøre over 1 pct. af indekset. Aktien i selskabet er steget med omkring 60 pct., siden det blev meddelt, at den nu indtræder på et af de amerikanske hovedindeks, skriver Reuters.

"Indeksfonde vil skulle sælge store positioner i andre S&P 500-selskaber for at kunne finansiere tilføjelsen af Tesla. Og det vil føre til en betydelig påvirkning på tværs af hele indekset," lød det tidligere på ugen fra Ivan Cajic, afdelingschef i Virtu ITG, ifølge Reuters.

Vægtningen af aktier i fondene vil betyde massive salg og køb, og derfor ventes det, at Tesla vil blive handlet for massive beløb. Den gennemsnitlige handel med aktier i elbilsproducenten er på 18 mia. dollar om dagen i det seneste år, hvilket gør aktien til verdens mest handlede. Nummer to på den liste er Apple, med en gennemsnitlig daglige handel på 14 mia. dollar set over det seneste år, skriver Reuters.

Tesla kostede 83,67 dollar ved udgangen af 2019 - torsdag sluttede aktien i 655,90 dollar, hvilket er en kurstigning på næsten 700 pct. i år.

Finanshus kalder Tesla-aktien "dramatisk overvurderet"

Tesla-kursrekord gør Elon Musk rigere end Bill Gates 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs