CleantechWatch

Sweco-ledet projekt vil komme mikroplastforurening til livs

Med Sweco i spidsen og MUDP-midler i ryggen vil en række cleantech-virksomheder nu undersøge de største kilder til mikroplastforurening. Målet er at udvikle en helt nye renseteknikker, og lykkes det, er eksportpotentialet enormt, vurderer tovholder.

Opfattelsen af kunstgræsbaner som en af de store mikroplast-syndere er meget muligt forkert, fortæller Sweco-projektchef Hanne Løkkegaard. Nu skal hun stå i spidsen for et studie, som skal gøre os klogere på området - og ikke mindst udvikle teknikker til at fjerne forurening med mikroplast. | Foto: PR/Sweco

Sweco og en stribe cleantech-virksomheder vil med MUDP-midler i ryggen udvikle fremtidens teknikker til at håndtere mikroplastforurening fra bildæk, skosåler og kunstgræsbaner.

"Vi håber på, at vi får et overblik over, hvor meget vi leder ud, hvilke muligheder vi har for at fjerne det og selvfølgelig også, hvad det vil koste at gøre det i Danmark. Vi prøver ikke at få fjernet al mikroplast, men at slå ned nogle af de steder, hvor forureningen er størst," forklarer Hanne Løkkegaard, tovholder på det nye projekt og specialist i mikroplast hos Sweco.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job