CleantechWatch

Exxon sætter nye klimamål efter investorkritik

Oliekæmpen Exxon Mobile sætter nye klimamål for at tækkes investorerne. Samtidig er der planer om at offentliggøre data om den forurening, der stammer fra koncernen produkter.

Foto: Loren Elliott/REUTERS/Ritzau Scanpix

De nye vinde blæser få dage efter, at aktivistinvestorer har kritiseret oliekoncernen udledninger. Men mandag fortæller koncernen fra Texas, at den vil reducere udledningen af drivhusgasser med op til 20 pct. inden 2025 - og at planen er i overensstemmelse med målene i Parisaftalen.

Det skriver Bloomberg News.

Ligesom hos Chevron er Exxons klimamål knyttet til en reduktion af forureningen per tønde produceret olie. Det betyder, at der er plads til at øge den samlede forurening i fremtiden, hvis produktionen af råolie stiger igen.

Klimavenlig bestyrelse

De nye klimavinde kan også betyde, at Vestas-topchefen fra 2013 til 2019, svenskeren Anders Runevad, kan være på vej ind i bestyrelsen for oliekæmpen, skrev den svenske erhvervsavis Dagens Industri i torsdags.

Ifølge avisen har hedgefonden Engine No.1 sendt et brev til den nuværende bestyrelse, hvori den slår på tromme for, at der nomineres fire nye uafhængige bestyrelsesmedlemmer inden generalforsamlingen i maj 2021.

Tre af de foreslåede kandidater har en fortid inden for vedvarende energi, herunder Anders Runevad.

Forslaget motiveres med et ønske om at drive Exxon Mobil i en grønnere retning og gennemføre de nødvendige omstillinger, selskabet står over for.

Forslaget fra Engine No.1 får opbakning fra USA's næststørste pensionsfond, Calstrs, som har aktier for omkring 300 mio. dollar i Exxon Mobil.

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs