CleantechWatch

Tesla tilbagekalder 9500 biler

Elbilsproducenten Tesla tilbagekalder biler, hvor taget kan rive sig løst på grund af bolte, der ikke er skruet ordentligt fast.

Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters / X00217

Elbilsproducenten Tesla tilbagekalder biler, hvor taget kan rive sig løst på grund af bolte, der ikke er skruet ordentligt fast.

Det skriver Reuters.

Det drejer sig om elbiler af Model X fra 2016, oplyser National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) onsdag.

Ifølge NHTSA drejer det sig om den forreste del og midten af bilernes tagbeklædning, der muligvis er blevet limet på uden først at bruge primer, og det betyder, at en eller begge dele kan rive sig løs under kørsel.

Tesla oplyser, at selskabet i september fik kendskab til et tilfælde med en 2016 Model X, der kunne skabe fare for bilister bag bilen.

Elbilsproducenten vil nu inspicere de tilbagekaldte biler. Og hvis der er problemer, vil de blive udbedret.

Den anden tilbagekaldelse involverer 401 af Teslas Model Y fra 2020, hvor bolte i forbindelse med hjulophænget muligvis ikke er strammet ordentligt.

Tesla oplyser, at selskabet er bekendt med tre tilfælde, hvor boltene ikke har været spændt godt nok. Samtidig oplyser Tesla, at selskabet ikke er bekendt med, at der er sket ulykker eller uheld i forbindelse med manglerne.

Tesla-kursrekord gør Elon Musk rigere end Bill Gates

Investorer flokkes om elbilstartups på trods af manglende omsætning 

Dansk startup bestiller 300 elbiler fra Fisker  

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs