CleantechWatch

Finansministeren godt tilfreds med Ørsteds valg af Mads Nipper

Ørsted har fundet sin nye topchef i Mads Nipper fra Grundfos. Og det vækker tilfredshed hos finansminister Nicolai Wammen.

Finansminister Nicolai Wammen ser frem til, at Mads Nipper skriver de næste par kapitler i danmarkshistorien under overskriften "Ørsted". | Foto: Jens Dresling

Grundfos-topchef Mads Nipper skal afløse Henrik Poulsen som adm. direktør i Ørsted. Og det vækker tilfredshed hos finansminister Nicolai Wammen.

"Jeg noterer mig med stor tilfredshed, at Ørsteds bestyrelse har fundet en ny dygtig administrerende direktør, som skal videreføre Ørsteds imponerende udvikling og skrive de næste kapitler i et stykke levende dansk erhvervshistorie, vi kan være stolte af," siger Nicolai Wammen.

Han understreger, at der ikke blot er tale om en vigtig stilling for Ørsted, men også for staten som hovedaktionær og for hele den grønne omstilling.

"Mads Nipper har i sin karriere både vist et stort engagement omkring bæredygtighed samt evnen til at skabe grønne forretningsmuligheder og danske arbejdspladser. Med valget af Mads Nipper som ny topchef står Ørsted derfor godt rustet til også at spille en afgørende rolle i de kommende års grønne transformation og udvikling af fremtidens energikilder," lyder det fra Wammen, der samtidig takker den afgående adm. direktør Henrik Poulsen for sin indsats.

54-årige Mads Nipper begynder i sin nye stilling den 1. januar 2021. Henrik Poulsen fortsætter som administrerende direktør og koncernchef indtil den 31. december 2020.

Før Mads Nipper kom til Grundfos i 2014, var han 21 år i Lego. Mange af årene i ledende stillinger.

I øjeblikket er han næstformand i Dansk Industri og Danish Crown, ligesom han er medlem af et advisory board for kapitalfonden Axcel.

Nipper: Kun et selskab kunne få mig væk fra Grundfos

Omsætningen i Grundfos falder med næsten en milliard

Knap en tredjedel af EU’s budget skal gavne klimaet – er det godt nok?

Danske cleantech-giganter roser EU-aftale: "Meget svært at være utilfreds"

Grundfos skruer op for virtuelle møder

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs