CleantechWatch

Danske cleantech-giganter roser EU-aftale: "Meget svært at være utilfreds"

Danfoss, Rockwool og Velux glæder sig over, at EU's stats- og regeringsledere har besluttet, at 30 procent af den nye EU-pakke skal gå til klimainvesteringer.

Foto: Bonnerup Claus/Ritzau Scanpix

30 procent af den nyligt vedtagede EU-pakke på knap 13.600 mia. kr. er øremærket klimainvesteringer. Det vækker glæder i den danske cleantech-industri, skriver Børsen.

Virksomheder som Danfoss, Rockwool og Velux roser aftalen for at være "en gamechanger" og "en guldgrube for den grønne industri", mens Dansk Industri kalder den nye aftale for "epokegørende". Ifølge Julie Kjestrup, EU-chef i Danfoss, er det "meget svært at være utilfreds."

"Det er jo rigtigt mange penge, og hvordan skal de så bruges konkret? Det ved vi ikke endnu. Men selve beslutningen om, at klimaet kommer til at stå centralt i alt, hvad EU gør – det er for os den største sejr," siger Julie Kjestrup til Børsen.

Mads Nipper om EU-aftale: "Fremragende nyheder"

De Radikale savner stærkere klimafokus i EU-aftale 

Brancheorganisation kritiserer nyt plastbidrag til EU: "Ikke særligt gennemtænkt" 

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs