CleantechWatch

Hjørring vil hente overskudsvarme fra virksomheder i ny energiplan

Hjørring Kommunes nye energiplan sigter mod en CO2-netural fjernvarme inden 2030 og lægger blandt andet op til, at flere af kommunens husstande skal opvarmes med overskudsvarme hentet fra virksomheder i Hirtshals.

Foto: Martin Lehmann

Hjørring Kommune vil være et nordjysk knudepunkt for vedvarende energiforsyning, og derfor lægger kommunen med en ny energiplan nu op til blandt andet at opvarme husstande med overskudsvarme hentet fra virksomheder i Hirtshals.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Planen er nødvendig, hvis Hjørring Kommune skal være med til at opfylde målet om 70 pct. CO2-reduktion, lyder det fra borgmester Arne Boelt (S), der dog understreger, at det ikke bliver nemt, og at nogle varmekunder kan ende med at skulle betale mere for varmen.

Selvom det fra politisk side forventes, at man vil gøre det mere økonomisk attraktivt for virksomhederne at levere deres overskudsvarme, så kommer energiplanen nemlig stadig til at kræve store investeringer i både ledningsnet og varmelagre, lyder det.

Planen omfatter desuden, at mængden af fjernvarme leveret af affaldsselskabet AVV skal reduceres, og målet er, at kommunens fjernvarme senest i 2030 er CO2-neutral, bæredygtig og konkurrencedygtig, skriver Nordjyske.

Dansk Byggeri: "At fyre for gråspurvene er ikke en god idé, heller ikke selvom energien er grøn"

Rockwool kan sætte fut under brug af overskudsvarme med ny klimaaftale 

Ny alliance vil indfri varmesektorens klimapotentiale 

Mere fra CleantechWatch

Urbaser lægger stor ordre på nye elvogne

Stigende krav om brug af elektrificerede køretøjer i kommunale udbud får Danmarks største renovationsvirksomhed til at lægge en bestilling på 24 nye elvogne til en samlet værdi af 85 mio. kr.

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job