Pilotanlæg ved Lemvig skal lave biogas om til bæredygtig brændstof

Lemvig Biogas skal hjælpe forskere fra DTU med at teste mulighederne for at lave biogas om til metanol.
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Lemvig Biogas skal i 2022-2023 drive et pilotanlæg, hvor man vil omdanne biogas til metanol, der kan bruges i transportsektoren. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Det er Danmarks Tekniske Universitet, DTU, der står bag projektet. Forskerne satser på at udvikle et containermodul, der gør det muligt at producere rå metanol på landets biogasanlæg, som efterfølgende kan rafineres til den nødvendige kvalitet.

"Hvis man bruger det her over hele landet, vil det betyde en god kørselsøkonomi. Tankvogne kører ud til tankstationerne med metanol, og når de returnerer til raffinaderiet, tager de den rå metanol med fra biogasanlæggene," siger Jørgen Kamp, biolog ved Lemvig Biogas, til avisen.

Metanol bliver af mange nævnt som et muligt alternativ til diesel, da det eneste restprodukt er vand. CleantechWatch bragte tidligere på året en artikel fra shippingindustrien, hvor dieselmotor-producenten Man Energy Solutions berettede om stor efterspørgsel på motorer, der kan brænde alternative brændstoffer.

"Metanol er prismæssigt et godt alternativ til diesel. Samtidig er det muligt at skaffe metanol overalt i verden, og det er let at transportere," sagde Klaus Petersen fra MAN Energy Solutions i den forbindelse.

Store aktører skal lave grønt brændstof til transportsektoren 

Tværnationalt initiativ skal fremme carbon capture

Dansk startup på vej med "verdens største" methanol-brændselscellefabrik 

Nordjysk brændselscellefabrik ramt af store forsinkelser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også