CleantechWatch

Ny undersøgelse: CO2-besparelser alene får ikke danskerne til at energieffektivisere boligen

Til gengæld siger over halvdelen af danske husejere, at en lavere varmeregning kan få dem til at udskifte deres olie- eller gasfyr med en mere energivenlig opvarmningsform.

Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, ser gerne, at politikerne laver mere tillokkende støtteordninger, så flere vil energieffektivisere deres bolig. | Foto: PR / Ricky John Molloy / Dansk Byggeri

Hensynet til klimaet fylder ikke nær så meget som pengepungen, hvis de stærkt forurenende olie- og gasfyr skal erstattes med varmepumper eller andre, mere energivenlige former for opvarmning.

Det viser en ny spørgeundersøgelse, som YouGov har foretaget for Dansk Byggeri. Her svarer kun 18 procent af danske husejere, at en mindre CO2-udledning kan få dem til at skifte deres fyr ud.

Derimod svarer 55 procent, at udsigten til en lavere varmeregning kan få dem til at skifte fyret, mens 43 procent angiver, at der skal et økonomisk tilskud fra det offentlige til.

"Derfor ser vi gerne, at ordningerne gøres endnu mere fleksible og tillokkende, og at man samtidig animerer boligejerne til at isolere bedre, så de ikke fyrer for gråspurvene. Eksempelvis ved at gøre håndværkerfradraget mere attraktivt. Den billigste energi er jo den, man ikke bruger, uanset om den er grøn eller ej," siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen i en pressemeddelelse.

Producent advarer om kompetencemangel i varmepumpeboom 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs