Sustain Solutions energioptimerer over 100 lejligheder

Energirenoveringsvirksomheden Sustain Solutions, som driver PKA's grønne energifond, har klimaoptimeret over 100 lejligheder nord for København med solceller og energibesparende belysning. Beboerne slipper for at gribe til lommen.
Foto: Sustain Solutions/PR
Foto: Sustain Solutions/PR

Energirenoveringsvirksomheden Sustain Solutions kan nu sætte endeligt punktum for installering af solceller og LED-lys i Andelsforeningen Lyngby Port, som tæller mere end 100 lejligheder.

Solcellerne dækker godt 25 pct. af strømforbruget i ejendommen, og beboerne skal ikke selv gribe til lommerne for installationerne, der bliver betalt tilbage over 10 år via de besparelser, det giver på energikontoen.

"Der er et hav af energibesparelser at finde i ejendomme opført mellem 1950-1980, hvilket foreningen er et godt eksempel på. Om fire år forventer vi, de har sparet i omegnen af en halv million kr. på energien, så energieffektivisering er en god investering både for klimaet og for pengepungen", siger Sustain Solutions' chef for projektudvikling, Jesper Holm Madsen, i en meddelelse.

Konceptet bag Sustain Solutions, som administrerer PKA's grønne energifond, er energirenoveringer som en service:

"Det handler helt enkelt om at begrænse energispild og dække det forbrug, man har tilbage, ved at være selvforsynende med vedvarende energi. Vi tilbyder både at finde besparelserne, indfri dem og finansiere projektet med besparelserne," forklarer Jesper Holm Madsen og tilføjer:

"Det tager ofte mellem 5-12 år – herefter går hele besparelsen til kunden."

Fordi solcellerne også dækker en del af beboernes eget elforbrug, betød det frie elvalg betød, at hver lejligheder aktivt skulle melde sig til projektet. Det gjorde stort set hele foreningen ifølge Sustain Solutions. Mere konkret krævede projektet også nedtagning af elmålere og installation af egen bimåler.

Udover de nye solceller og energibesparende belysning gik Lyngby Port i 2017 fra naturgas til fjernvarme, hvilket også har givet besparelser på tæt på en femtedel.

Adm. direktør i Sustain Solutions indtræder i Synergis bestyrelse

Grøn renoveringsbranche glæder sig over "tiltrængt" regeringsudspil

Cofoco-ejer satser millioner på energirenoveringer: "Det er en af de sikreste investeringer og har et stort afkast"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også