CleantechWatch

Dansk vindmøllepark til en milliard møder kritik

Folkekirkens Nødhjælp er bekymret for planlagt afrikansk vindmøllepark, der bl.a. bliver bygget på midler fra dansk udviklingsbistand.

Foto: PR / OX2

Danmarks planer om at bygge vindmøller for et milliardbeløb møder nu kritik.

Det skriver Jyllands-Posten.

Planen er, at 29 kæmpe vindmøller skal opføres syd for den etiopiske hovedstad, Addis Ababa, der fra år 2022 vil levere grøn strøm til tre millioner mennesker og nedbringe landets CO-udslip med 176.000 tons.

Vindmølleparken, hvis vindmøller skal leveres af Siemens Gamesa, har en samlet pris på 1 mia. kr. Halvdelen kommer fra udviklingsbistanden. Resten af pengene ydes som et lån fra Danske Bank med den danske stat i ryggen.

Etiopien er dog et af verdens fattigste lande, og derfor er Folkekirkens Nødhjælp nu bekymret for, om pengene skulle være brugt anderledes.

"Midlerne til vindmøllerne bør være ekstra penge. Hvis man tager dem ud af det almindelige bistandsbudget, vil det betyde, at man må skære ned på midler til fattigdomsbekæmpelse, sundhed, uddannelse og den klimatilpasning og landbrugsudvikling, som vi f.eks. kan lave i Etiopien," siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen til mediet.

Byggeriet skal efter planen igangsættes i august.

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs