CleantechWatch

ARC får millionstøtte til banebrydende carbon capture-anlæg

ARC har fået tildelt 30 mio. kr. i EUDP-midler til et carbon capture-pilotanlæg på forbrændingsanlægget Amager Bakke, som dermed står til at få et af de første anlæg til CO2-fangst på dansk jord.

Foto: Thomas Borberg

Et carbon capture-anlæg på Amager Bakke i København ser nu ud til at blive en realitet.

Det står fast, efter at Energistyrelsen onsdag har udsendt listen over de mange projekter, som har fået tildelt midler fra EUDP-puljen.

Her fremgår det, at Amager Ressourcecenter med DTU, Rambøll og Union Engineering som medansøgere har fået tilsagn for i alt 30 mio. kr. fra puljen til "Net Zero Carbon Capture på ARC".

Affalds- og energiselskabet kan dermed snart tage et stort skridt mod at reducere de omkring 160.000 tons fossilt CO2, som årligt bliver udledt fra forbrændingsanlægget Amager Bakke.

Der er ifølge CleantechWatch' oplysninger i første omgang tale om et 'pilotanlæg', der kan fange en del af den fossile CO2 fra anlægget og skal i drift i løbet af 2022.

Målet er dog at kunne idriftsætte et carbon capture-anlæg på forbrændingsanlægget i noget større skala i 2025, som ikke mindst vil være en central brik i Københavns Kommunes mål om at blive CO2-neutral. Tilsvarende skal der på sigt også kigges ind i genanvendelse af CO2'en.

CleantechWatch arbejder på at få et interview med ARC om planerne for anlægget.

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har i denne omgang sammenlagt givet støtte for 308 mio. kr. til 41 energiteknologiske projekter. Ansøgningsrunden lukkede i marts med 88 priojektsansøgninger for knap 900 mio. kr.

Derfor tøver regeringen med CO2-fangst

Tværnationalt initiativ skal fremme carbon capture

Regeringens strategi for CO2-lagring møder kritik for at være for langsom

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs