CleantechWatch

ARC får millionstøtte til banebrydende carbon capture-anlæg

ARC har fået tildelt 30 mio. kr. i EUDP-midler til et carbon capture-pilotanlæg på forbrændingsanlægget Amager Bakke, som dermed står til at få et af de første anlæg til CO2-fangst på dansk jord.

Foto: Thomas Borberg

Et carbon capture-anlæg på Amager Bakke i København ser nu ud til at blive en realitet.

Det står fast, efter at Energistyrelsen onsdag har udsendt listen over de mange projekter, som har fået tildelt midler fra EUDP-puljen.

Her fremgår det, at Amager Ressourcecenter med DTU, Rambøll og Union Engineering som medansøgere har fået tilsagn for i alt 30 mio. kr. fra puljen til "Net Zero Carbon Capture på ARC".

Affalds- og energiselskabet kan dermed snart tage et stort skridt mod at reducere de omkring 160.000 tons fossilt CO2, som årligt bliver udledt fra forbrændingsanlægget Amager Bakke.

Der er ifølge CleantechWatch' oplysninger i første omgang tale om et 'pilotanlæg', der kan fange en del af den fossile CO2 fra anlægget og skal i drift i løbet af 2022.

Målet er dog at kunne idriftsætte et carbon capture-anlæg på forbrændingsanlægget i noget større skala i 2025, som ikke mindst vil være en central brik i Københavns Kommunes mål om at blive CO2-neutral. Tilsvarende skal der på sigt også kigges ind i genanvendelse af CO2'en.

CleantechWatch arbejder på at få et interview med ARC om planerne for anlægget.

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har i denne omgang sammenlagt givet støtte for 308 mio. kr. til 41 energiteknologiske projekter. Ansøgningsrunden lukkede i marts med 88 priojektsansøgninger for knap 900 mio. kr.

Derfor tøver regeringen med CO2-fangst

Tværnationalt initiativ skal fremme carbon capture

Regeringens strategi for CO2-lagring møder kritik for at være for langsom

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs