CleantechWatch

Byggeriet har arbejdet for grønne retningslinjer i flere år – nu møder færdigt udspil kritik fra flere sider

Byggeriet har fået en frivillig bæredygtighedsklasse, men lige fra start kritiserer branchefolk udspillet fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen for at være svagt og uambitiøst. Boligministeren er ikke enig i kritikken.

Foto: Jonas Olufson

Tilbage i 2018 fremlagde byggebranchen et forslag til en frivillig bæredygtighedsklasse, der ud fra ni forskellige parametre skulle sikre udviklingen af mere bæredygtige byggerier. Siden har branchens eget klimapartnerskab afleveret sine anbefalinger til regeringen om, hvordan især byggeriets CO2-udslip kan mindskes.

Anbefalinger, der – hvis de følges – vil betyde en samlet CO2-reduktion på 5,8 mio. ton pr. år. Det svarer til en femtedel af den nødvendige CO2-reduktion i det danske samfund frem mod 2030, hvis regeringens klimaplan skal følges.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job