CleantechWatch

Teslas produktionsgenstart kan lette vejen til prestigefyldt indeks

Det skulle eftersigende være en af drivkræfterne bag Elon Musks beslutning om at genoptage produktionen tidligere end anbefalet.

Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Hvis det lykkedes Tesla at levere et overraskende overskud i andet kvartal - efter at have genoptaget produktionen i Californien - kan det kvalificere elbilproducenten til at blive optaget i det prestigefyldte investorbenchmark-indeks S&P 500.

Det skriver Wall Street Journal.

For at blive optaget i S&P 500 kræves blandt andet et akkumuleret overskud over 4 sammenhængende kvartaler.

Tesla har i løbet af de seneste tre kvartaler leveret et samlet overskud, hvorfor en grøn bundlinje i andet kvartal af 2020 står højt på ønskelisten.

Muligheden for at lette vejen til S&P 500-indekset har formentlig været en af drivkræfterne bag Elon Musks beslutning om at genoptage produktionen tidligere end anbefalet.

Det ser dog ved første øjekast usandsynligt ud, at Tesla skulle være i stand til at levere et overskud i andet kvartal, når man tager i betragtning, at selskabets eneste produktionsapparat i USA har stået stille svarende til omtrent halvdelen af kvartalet.

Ifølge Wall Street Journal spår en række analytikere, at Tesla vil indkassere et nettounderskud på 387 mio. dollar for kvartalet. Begrundelsen lyder, at billeverancerne ventes at bakke med 31 pct. i forhold til første kvartal til 67.000.

Tesla på vej med superbatteri - sænker prisen til benzinbilers niveau 

Tesla får lov at genåbne fabrik i Californien

Tesla trodser myndigheder og genåbner fabrik 

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs