Tesla får lov at genåbne fabrik i Californien

Elon Musk får efter stor virak og sagsanlæg lov at åbne Tesla-fabrik igen.
Foto: Tesla får lov at genåbne fabrik i Californien
Foto: Tesla får lov at genåbne fabrik i Californien
AF RITZAU FINANS

Tesla har fået grønt lys til at genstarte produktionen på sin fabrik i Californien.

Det sker få dage, efter at bilproducenten lagde sag an mod statsamtet Alameda og påbegyndte produktionen uden tilladelse, skriver Financial Times.

Alameda County, hvor Tesla har sin fabrik med mere end 10.000 ansatte, siger ifølge Financial Times, at det har gennemgået elbilproducentens coronatiltag og nu er klar til at lade Tesla påbegynde genstarten af produktionen "denne uge som forberedelse med mulig genåbning næste uge."

"Vi vil arbejde med Fremonts politiafdeling for at bekræfte, at Tesla overholder de fysiske distancekrav, og at de aftalte sundheds- og sikkerhedstiltag er på plads for at sikre arbejderne, mens de gør klar til produktion, siger statsamtet ifølge Financial Times.

Tesla lagde lørdag sag an mod Alameda County, efter at bilproducentens ansøgning om at genåbne blev afvist, og truede i samme ombæring med at rykke produktionen til en anden delstat som Nevada eller Texas.

Mandag påbegyndte produktionen på Teslas fabrik i Fremont i åbent oprør mod amtet, hvor Elon Musk i et tweet bad om, at kun han blev anholdt, hvis nogen skulle anholdes.

Også den amerikanske præsident, Donald Trump, kom til tasterne for at bakke op om Tesla. I et tweet skrev præsidenten, at Californien burde lade fabrikken åbne, og at dette kunne gøres "hurtigt og sikkert."

Tesla trodser myndigheder og genåbner fabrik

Elon Musk truer med at flytte Tesla-produktion 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også