CleantechWatch

Stort energiprojekt i Odense giver markant mindre CO2-besparelser end ventet

Et energispareprojekt til 225 mio. kr. skulle have reduceret CO2-udspillet fra de kommunale bygninger i Odense med 40 pct., men kommunen måtte sadle om og droppe planlagte solceller og endte derfor med en noget mindre CO2-besparelse end planlagt.

Odense Kommune måtte i 2013 droppe sine planer om at installere solceller på de kommunale bygninger i Energy Lean-projektet. I stedet gik en større del af budgettet på 225 mio. kr. til energirenoveringer, som dog ikke har givet helt samme resultat på CO2-kontoen. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Siden 2013 har Odense Kommune brugt 225 mio. kr. på at spare på CO2'en og begrænse energiforbruget i kommunens bygninger, men investeringen har ikke givet helt samme afkast som ventet.

Konkret havde man regnet med at kappe 40 pct. af CO2-udslippet og spare 23 mio. kr. om året på energiforbruget. I stedet er CO2-udledningen reduceret med en fjerdedel – altså 15 procentpoint lavere end forventet – mens energiregningen er reduceret med 19 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs