Amerikansk ethanol-mål er godt nyt for Novozymes

USA annoncerede torsdag et mål om, at biobrændstof skal udgøre 30 pct. af landets brændstof til transport i 2050. "Vi er spændte og ivrige," lyder det fra chef i Novozymes, der leverer enzymer til fremstilling af biobrændstof.
Foto: Lars Just
Foto: Lars Just
AF RITZAU FINANS

Det amerikanske landbrugsministerium annoncerede torsdag mål om, at biobrændstof skal udgøre 30 pct. af landets brændstof til transport i 2050.

Det skriver Fox Business.

Det er positiv melding for ethanolindustrien i USA, herunder et selskab som danske Novozymes, der leverer enzymer til processen med at omdanne cellulose til biobrændstof.

I øjeblikket udgør andelen af biobrændstof omkring 10 pct. af brændstof til transportsektoren.

Meldingen vækker glæde hos chefen for Renewable Fuels Association, Geoff Cooper, som i en udtalelse siger, at ethanolindustrien er klar til at møde målene.

"Med ethanol behøver vi ikke vente og håbe på store teknologiske eller økonomiske gennembrud; brændstoffet er tilgængeligt nu til en lav pris til at drive dekarbonisering af vores flydende brændstoffer."

"Amerikanske landmænd og ethanolproducenter har en lang historie med at opfylde ambitiøse mål og påtage sig skræmmende udfordringer, og vi er spændte og ivrige efter at arbejde sammen med administrationen for at gøre denne nye vision til en realitet," siger han.

Analytiker: Ny topchef skal få Novozymes tilbage på vækstsporet

Novozymes CFO om bioenergi-nedtur: Vores kunder er hårdere ramt end gennemsnittet

Novozymes topchef: Nedtur inden for bioenergi overskygger alt andet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også