Svensk cleantech-virksomhed stiger efter bedre regnskab end ventet

Den svenske cleantech-virksomhed Alfa Laval får medvind på markederne, efter virksomheden tirsdag fremlagde et regnskab, der var bedre end forventet.
Foto: PR - Alfa Laval
Foto: PR - Alfa Laval
Af Ritzau Finans

Alfa Laval stiger med 2 pct. til 239,80 svenske kr., efter at den svenske pumpe- og ventilproducent har aflagt et bedre regnskab end ventet for fjerde kvartal.

Salget landede i fjerde kvartal på 12,96 mia. svenske kr. sammenlignet med analytikerkonsensus på 12,12 mia. svenske kr.

Ordreindgangen er i kvartalet landet på 11,15 mia. svenske kr., hvilket er en spids bedre end analytikernes forventning på 11,12 mia. svenske kr.

Den justerede EBITA-indtjening blev på 2,25 mia. svenske kr., hvor analytikerne ventede 2,08 mia. svenske kr.

Finanshuset Morgan Stanley fremhæver, at det eneste svage punkt i regnskabet var ordrerne, der var 2 pct. under finanshusets estimat. Svagheden kom især fra Marine-divisionen, der blandt andet laver scrubbere, der bruges til at rense udstødningen på skibe.

Koncernchef Tom Erixon venter, at selskabet vil blive påvirket af coronavirusset på samme niveau som andre selskaber i sektoren.

"Hvis den nuværende situation holder, og den blive normaliseret i en eller anden grad fra mandag næste uge, så vil sektorens selskaber inklusive Alfa Laval have været nedlukket i en uge, og det tror jeg ikke vil have nogen betydelig effekt," udtaler Alfa Lavals koncernchef.

Efterspørgslen ventes i første kvartal at være på niveau med fjerde kvartal.

Alfa Laval løfter top- og bundlinje markant

Alfa Laval vinder trecifret millionordre på varmevekslere til Kina 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også